2011. április 7., csütörtök

Ginkgo

Nem tudom blokkolni. Ha ott húzom feszesebbre, ahol a sok lyuk van, a másik levelet ki se tudom simítani, ha a másikat feszítem, a lyukakból nem látszik semmi! Úgy látszik agyamra ment a sok napenergia+szabályozás téma. Már másodszor fogtam hozzá, és nem jön össze. Hogy lesz-e harmadik próba? Kéne, mert így nagyon gáz.
Ha van valakinek blokkolás közben készített fotója RÓLA, légyszi, mutassa meg! 

8 megjegyzés:

Annamari írta...

Ilyenkor segítenek a pálcák. Azzal egyszerre tudod kihúzni az oldalakat, majd a kihúzott pontokhoz könnyebb hozzáigazítani a kis csücsköket. A projektek között van blokkolódó is, bár nem hinném, hogy másként csináltad, mint azokon látszik.

Anice kötős blogja írta...

Csak nyugi, egy kicsit innen, egy kicsit onnan igazítasz, aztán már rendben is van, igaz?

Zsófi írta...

Itt a link. Jó hosszú.
A google képkeresőjébe írd be a nevét és a blocking szót. Van másik példa is, ez jónak tűnik. :-D

http://www.google.com/imgres?imgurl=https://lh5.googleusercontent.com/_q5jb5VtvpO0/TYqzOuYwjsI/AAAAAAAABvM/shrCIgmmgxM/s640/DSCF1294.JPG&imgrefurl=http://sheepishlittleblog.wordpress.com/&usg=__dvrNIcuewQEafftQU-VP4oo3oBM=&h=480&w=640&sz=75&hl=hu&start=0&zoom=1&tbnid=S58IHokQn1lUyM:&tbnh=155&tbnw=214&ei=uxOeTdChCcv1sgbDy4W_BA&prev=/images%3Fq%3DGinkgo%2BShoulderette%2BShawl%2Bblocking%26um%3D1%26hl%3Dhu%26sa%3DN%26biw%3D1126%26bih%3D631%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=298&oei=UROeTcujB8_Ksgak8fWaBA&page=1&ndsp=16&ved=1t:429,r:4,s:0&tx=81&ty=58

Zsófi írta...

Ja.
Pálcák helyett én egyszerűen kötőtűt használtam. (Szinte a teljes arzenálomat használnom kellett, de a lyukak lehetővé tették még a nyolcas-kilences tűket is. )A kötőtűket sima iratkapcsokkal csatoltam össze és ruhacsipeszekkel igazítottam a helyükre őket. Tavaly februárban csináltam a kendőt, van róla kép a blogomban. :-D

Erzsike írta...

Én mostanában azt a módszert találtam ki, hogy egy erős fonalat fűzök be, úgy mintha blokkolópálcám lenne, de még mosás előtt, jó hosszút, és a két végét összekötöm. Vigyázok hogy ne gabalyodjon nagyon össze. A felső egyenesbe mindenképpen. Mikor blokkolom, a szál két végét kifeszítem (kis hurkot kötök a szálak végére). Mondjuk ennél a mintánál a leveleket mindenképp 'ezer' gombostűvel lehet csak, mint a képen. Próbáld először lazára hagyni. Kíváncsi vagyok a kendődre, különleges ez a minta.

Irenka írta...

Köszönöm lányok! Végül nekiduráltam magam harmadszor is, azt hiszem, most jó lett, kb olyan, mint a képen, amit Zsófi linkelt. Külön köszi a linkért!

rojalka írta...

Heggeszttő boltból vettem pálcát.rozsdamentes heggeszttőpálca 6db volt 1000 Ft körül 1m-esek.
Lahner utcán.

Irenka írta...

Köszi, Ági, megkeresem őket!