2010. július 25., vasárnap

Aeolian - avagy egy őszi levél

Jelentem: több, mint egy hete elkészültem az Aeolian-nal, csak a fotózás nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, pedig nagyon igyekeztem. Készültek képek blokkolás közben,  a munkahelyemen ebédszünetben, a  tesómék teraszának korlátján, a Szamos-part égetően forró homokján (mert mégiscsak a  Sivatag csodája, ugye :)). Öcsémék nagyfia is készített képeket, ha ideérnek (valamikor a bizonytalan jövőben:( ), frissítem a bejegyzést, de egy hét után úgy döntöttem, felrakom a saját kattintásaim eredményét. 
A kendő Anyukámnak készült szülinapjára, és bár arra számítottam, idegenkedni fog tőle, nagyon-nagy örömmel fogadta, sőt kijelentette, hogy igenis hordani fogja. Hogy ez miért nagy szó? Azért, mert anya valahogy -mint még sokan mások- nem szívesen visel az átlagostól nagyon eltérő, különleges holmikat, és ez a kendő ott, ahol élnek (lásd a következő bejegyzést), ilyennek számít.
A színei egy őszi falevélre emlékeztetnek - sokáig keresgéltem a fonalaim között, amíg anyához illő színekre leltem.
A méreteit nem tudom, elfelejtettem megmérni, de nem lett kicsi. Viszonyításul: 164cm vagyok, az egyik kép kedvéért én terítettem  a vállaimra.
A fonal 80% gyapjútartalmú zoknifonal, 5dkg 215m. Az egyik képen látható kis gombóc kivételével 15 dkg-ot használtam fel. Tűméret: 4,5.
A leláncolást két számmal nagyobb tűvel kötöttem, de nem elég lazán, így a blokkolással nem vagyok elégedett, pedig segítségem is volt hozzá :-D.
Ennél a kendőnél igazán sok múlik azon, hogyan blokkoljuk, erre Nöné bejegyzése hívta fel a figyelmem.  Igyekeztem minden kis cakkocskát kiemelni, amennyire a zárósor engedte.

A munkához Ercsu fordítását használtam, amit még korábban elmentettem. Köszönöm, Erika!










7 megjegyzés:

Macus írta...

Nagyon szép!

Belinda írta...

Gyönyörű lett, és nekem a fotók is tetszenek, különösen amelyiken Csillagok háborújaszerűen fölötte repülünk! :)

Jutka írta...

Valóban nagyon szép és egyedi kendő!

Amanda írta...

Nagyon szép lett, nagyon tetszik!

Irenka írta...

Köszönöm a dicséreteket!
Belinda, ez nagyon mosolyogtató és találó hasonlat :)))!

bucilla írta...

Irenka! Ez nagyon, nagyon szép lett! És a legnagyobb öröm, hogy édesanyád örömmel fogja viselni.

Irenka írta...

Köszönöm, Betti! Jólesik egy profi dícsérete - Szabadkozni nem ér!