2010. május 19., szerda

Gail - vagy valami hasonló


Ez a kendő Gail-nek indult, (eredeti leírás itt) de nevezhetjük szentségtörésnek is. Kevés a fonal gyapjútartalma, de - noname lévén - már munka közben jöttem rá. (Tűzpróbára elég gyengécske perzselt-szőr szagot adott.)

Vasalóval blokkoltam, nedves kendőn át gyengéden simítgatva.
Hát..., nem tudom...

Ez Laminaria szeretne lenni, a mellette lévő fonalból. Szerintetek...?

Puha, rugalmas az elkészült darab, de félek az 50% műszál miatt, viszont csábító a 20% selyem, némileg a 30% gyapjú is, a fonal vastagsága kezdő csipkekötőnek éppen jó, de... mi lesz blokkoláskor?

Köszönettel tartozom Moncsinak és Nönének (a "megjegyzéseket" ajánlom olvasgatásra)- akik szerintem a csipkekötés nagyasszonyai Ercsuval együtt - a blogjukon található segítségért.

7 megjegyzés:

nöné írta...

Az én első Gail-em is feles gyapjúból készült, szép volt blokkoláskor, de hogy mostanság viseléskor hogyan viselkedik, nem tudom, mert ajándékba küldtem messzire:o) Mindenesetre nekem tetszik, mármint a Tiéd!

Lami: nagyon érdekes a fonalösszetétel, kíváncsian várom mind a végeredményt, mind a tapasztalataidat!

Melinda írta...

Szép a Szentésgtörés Gail-ed!:)

A Laminaria-val sem lesz semmi gond, szerintem elég lesz a természetesanyag-tartalom ahhoz, hogy megtartsa a blokkolást.

Ilona írta...

Az első kendő szuper, a második is nagyon ígéretes.

Gabella írta...

A Gail tök jó! Szerintem semmi gond nincs vele!

A Lami meg majd kiderül, hogy mit mutat. Az tuti, hogy annak a mintának nem áll jól, ha nem marad sima.

Kicsianya írta...

Nagyon szép a Gailed, a színe is gyönyörű.A Lamitól se félj, én is kötöttem kendőt kevert fonalból, ugyanolyan szép lesz, csak legfeljebb az alja fel fog pöndörödni egy picit, de ez a használati értékén nem ront!

Névtelen írta...

Szép lett, tetszik ez a natúr szín is. És néha muszáj megkötni amink van, mert azért vannak szép fonalak nem 100% gyapjúból is.

Én is készülök végre Gailt kötni valamikor, imádom a leveles mintákat.

Irenka írta...

Nagyon köszönöm lányok! Visszaadtátok a kötési kedvem!
Egy részt nagyon elronottam, sokat kellett bontani miatta, úgyhogy leírom, nehogy más is így járjon: a középszem mellett elfelejtettem a ráhajtásokat a 33. sorban.
Egyébként nem nehéz minta, Mágnes, különösen annak, aki ilyen szépeket alkot, csak bátran!