2010. május 25., kedd

Csipkemellény II.

Ezt a kis mellényt a sikeres vizsga feletti örömömben ripsz-ropsz készre kötöttem.Hozzávalók: 18dkg pamut-műszál keverék fonal, 3-as tű.

Minta a 200 hullámos minta c. könyvből. (Én 600.-Ft-ért vettem.)A tulajdonos véleménye: olyan jó kis puha. Felpróbálhatom?

Aztán egész nap le sem vette. A tegnapi szeles időben szükség is volt rá.
Amikor készen lett, akkor eszméltem rá, hogy a színösszeállítása ugyanaz, mint elődjéé.

Lehet, hogy mégis kedvelem a barackszínt?

Tipp: alulról kezdtem körben kötve, így nincs oldalvarrás. A karöltők fogyasztásától külön kötöttem az elejét és a hátát, ami pillanatok alatt elkészült.

6 megjegyzés:

Melinda írta...

Először is a tüneneményes kis modelledhez gratulálok!;) Másodszor a sikeres vizsgához! Végül, de nem utolsó sorban, a szép mellényhez! Csinos darab lett!:)))
/Az én kislányom bambusz kardigánja is ezzel a mintával készült.:D/

nöné írta...

Gratulálok Neked a sikeres vizsgához! Kicsileány továbbra is a szívem csücske, a mellényke pedig roppant helyes darabocska lett!

Macus írta...

Én is gratulálok a vizsgához! Csodaszép a mellény, a kislány pedig tündér (ilyenek ezek a kiscsajok...)
Nekem meg a kék sálam készült nemrég ilyen mintával. de azt hiszem, én is kötök belőle a lányomnak valamit, annyira jó a minta.

Csilla írta...

Én is gratulálok a vizsgához! Aranyos a kis modell és jó lett a mellényke. Látom majdnem egyidősek a leánykáink, ezért szeretném megkérdezni milyen magas a kis hölgy? Én most vettem 25 deka pamut fonalat, csipke kardigánt szeretnék kötni belőle Lillának és azért kérdem hogy vajon elég lesz-e a fonal egy kis csipke cucchoz.

Irenka írta...

Köszönöm a kedves szavaitokat!
Csilla! Az anya-lánya pulcsitokat már háromszor próbáltam kommentelni, de nem adom fel! (Nagyon tetszik.)
Dorkám kb 90 cm, szerintem a 25 dkg különösen csipkemintával elég kell legyen. Esetleg a két ujját kötheted egyszerre, úgy nem gáz, ha mégsem elég a fonal. Ja! Kardi! Az kicsit neccesebb, de én belevágnék.

Piszke anyóca írta...

Szééép :)