2013. február 25., hétfő

Twelve plus one

Több jó tulajdonsága is van ennek a sapinak: jól védi fület, olyan fejresimulósan, és nem kell hozzá megkötő. Jó meleg, de ha még melegebbre szeretném, bélelhetem is. Köthetem hosszúra, olyan lógós végűre, ahogyan most divat, vagy a tulaj fejéhez igazodóra, bojttal és anélkül (részemről ez utóbbi, egyszerűen nincs türelmem elég duci pompomot készíteni). Színes, és lustakötéses, lehet fiús vagy lányos, ráadásul többféle méretet is megköthetünk a leírásból - egy igazi univerzális darab.
A leírás magyar nyelvű, nPiro tervezte, linkelem, mihelyst megjelenik, addig is itt a weblap, érdemes bogarászni: knitcrochet.hu . 
Külön tetszenek a tervező által használt magyar szakkifejezések, pl. a zsinórleláncolás, amit eddig csak i-cord bind off néven ismertem. A különböző technikákhoz Piroska videókat is keresett, ráadásul arra is figyel, hogy a videón lehetőleg a hazánkban leginkább elterjedt kötési módot használják. Szóval ismét rengeteget tanultam, ezért is szeretem a teszteket, no meg a jó társaság sem utolsó szempont, még ha virtuális is az együtt-kötés.
Köszönöm a lehetőséget!
Fonal: turis szerzemény mind, van közte puha gyapjú és selymes alpaca. Kb. DK vastagságúak, két szálat összefogva dolgoztam, összesen 10dkg-ot használtam fel.
Tű: 5mm bambusz zoknikötő
Méret: 57cm (a 12 éves fiamnak, de az én fejemre is jó).


4 megjegyzés:

Mázsa Viki írta...

Ez tényleg egy tökéletes sapi, nagyon tetszik. Biztosan megkötöm én is a gyerekeknek! :)

Julcsi írta...

Hú, de jó kis sapi! Az idén már biztos nem kezdek bele, tartalékolok a jövő télre.
S az oldalért is hálás köszönet, nem ismertem.

Paat írta...

Kösziiiii! A lehető legjobbkor! Múlt héten felbontottam (pedig én aztán nagyon utálok) a Férjnek kezdett Quynn sapkát, amit kép alapján próbáltam összehozni. (Nem sóher vagyok, csak a kártyaszámaink valahogy alkalmatlanok a Paypallos fizetésre...) Két hete nyitva vannak a képek a gépemen, hogy kedvem legyen újra nekilátni! No most!

Irenka írta...

Örülök, hogy nektek is tetszik. :) A minta elérhető a ravelry-n is és a knitcrochet.hu oldalon is.