2013. február 21., csütörtök

Casino royale ujjatlan kesztyű

Wondrlanding-Eszter tehetsége kötős berkekben jól ismert. Ő tervezte ezt az elegáns ujjatlan kesztyűt, melynek a tesztelésében részt vehettem. Nagyon élvezetes kötni, ennek is köszönhető, hogy a vékony fonallal is haladós volt a munka. A minta magyar nyelven is elérhető a Ravelry-n.
A fotókat a nagyfiam készítette, és olyan jól sikerültek, hogy az egyik a minta oldalán is látható - és ez nekem öröm, tudom, ti, többi kötősök, megértitek ezt :) .
Fonal: Barka Cinege  Berkenye árnyalat - összesen 35g=163 m
Tű: 2.5mm KnitPro zoknikötő 
Folyt. a képek alatt.

A tű, az egy külön sztori. A bambusz 2,5-esem eltűnt. Ez már maga egy vicc, hová bírt bújni, ebben a nem valami nagy lakásban? De szerencsére volt kitől kérni, kapni, így lett ez a kölcsönszerszám Rojalka-Ágitól. Miért volt rá szükség? Mert a fém tű és ez a fonal nem szeretik egymást, nem volt szép a kötéskép. És hogy a sztori kerek legyen: ma csomagot kaptam, Fonalvarázs-Krisztától, benne egy szett bambusz 2,5-es  zoknitű, csak úgy, mert neki kettő volt. És ha belegondolok, hogy a kötés révén egy egész kis baráti kör alakult itt ki, a tágabb közösségről már nem is beszélve, hát akkor az nagyon jó érzés. 

6 megjegyzés:

Kriszta írta...

Ugyan már, használd egészséggel, és köss még sok-sok ilyen csodaszépséget!

ursa minor írta...

Nehéz ám szavakkal kifejezni mit is gondolok erről a bejegyzésedről, kedves Irenka - úgyhogy csak nagyvonalakban...
A minta csodálatosan érvényesül ezzel a fonallal és a színnel - fantasztikus választás volt és igazán tökéletesen valósítottad meg, gratulálok! A kisfiadnak is a fotókhoz, profi munka!
És végül, de nem utolsósorban, a bejegyzés utolsó szakaszához pedig csak egyetlen dolgot tennék hozzá: ♥

Kriszti írta...

Gyönyörű lett a kesztyűd. Ehhez a szép mintához megtaláltad a hozzá illő fonalat.

Timici írta...

Szep lett nagyon:)

Vera írta...

Nagyon szép lett..Ráadásul a szélcsipke... az adja meg az igazi szépségét!Szinte sexis...Gratulálok!

Irenka írta...

Köszönöm!