2012. december 29., szombat

Marteret beret és egy UFO-ból lett FO

Anya kért egy meleg sapit Karácsonyra. A mintát és a fonalat is ő választotta - tuti sikerre hajtok, ez van. A fonal DK vastagságú, gyapjú-műszál keverék turis szerzemény. Két szállal, 6,5m-es zoknitűkkel vastag, puha sapka lett az eredmény, mindenki örömére.


Dorkám legújabb pulcsijához ezt a gyümölcsszínű, valószínűleg alpaka-gyapjú keverék fonalat még tavaly márciusban turiztam. Hogy a pulcsit pontosan mikor kezdtem el, azt nem sikerült kinyomoznom (feltételezem valamikor az év elején), annyi bizonyos, hogy idén nyár elején már kötöttem, sőt bontottam is. Kapucnisra terveztem, és lenne is hozzá fonal, de mint kiderült, szúrós az istenadta, így egy megkönnyebbült sóhajjal lett belőle az, ami. A passzéhoz használt fonal nem szúr, és a piros szín kellemesen keretbe foglalja a színkavalkádot. Dorkának tetszik, és minden hibája ellenére, ezúttal én is elégedett vagyok az eredménnyel. Leírás nincs, egyszerű, felülről lefelé kötött raglán.
 
 

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tetszik mindkettő,különösen a pulcsi:)Nagyon helyes a kislányod!

Meg tudnád mondani,hol találok leírást a felülről kötött raglán pulóverhez?

Jutka írta...

Kellemes jól használható darabok, szépen összehoztad.
Sajnos nem tudok körben kötni, vagy még nem próbáltam.

Namata írta...

Mindkettő nagyon szép !A modell is csinos !:)
Nagyon boldog , áldott új esztendőt kívánok nektek , szép fonalakat , ihletett pillanatokat !:)

MrsYarnart írta...

szépeket kötöttél :)

amison írta...

el lehetne kérni a leírást magyarul?sajnos nem értem angolul a mintát.elöre is köszönöm.

Irenka írta...

Köszönöm szépen a dicséreteket és az ünnepi jókívánságot!
A körkötés, és a felülről lefelé raglán kötése minimális kötési tapasztalattal is könnyen elsajátítható. Olyan, mint annyi minden a kötésben: ha olvasva nem érted, ne ijedj meg, tűt-fonalat elő, és meglátod, menni fog. :)
Ezt a magyar nyelvű leírást hasznosnak találom, remélem, ti is: http://network.hu/ruzsamari/blog/mari-blogja/raglan-ujju-kardigan-egybekotve

Irenka írta...

A Barka kötősuliban is tanulható raglán: http://www.barkafonal.hu/shop/blog/kotosuli-lecke37/