2011. június 25., szombat

Sirató

Siratom a Dózsa György úti fákat. Lesz helyettük kettes villamos. Biztosan jó lesz, biztosan megszokjuk, talán meg is szeretjük. De most valami sajog itt belül a kivágott fákat látva. 
2011.06.25. 08:25
2011.06.25. 08:25
2011.06.25. 19:53
Az út másik végén is hasonló a látvány. Csak abban reménykedem, hátha nem pusztítják el az egész gyönyörű fasort: "A szakasz nagy részén a kétvágányú pálya az út szélén halad, majd a Honvéd utcai kereszteződésében középfekvésűre vált át, később pedig a Dózsa György utcán a meglévő zöldsáv két oldalán, zöldpályán halad." Forrás: www.2-esvillamos.hu 

Ugyanakkor az idézett részt olvasva felvetődik bennem, hogy miért kell egyáltalán? Remélem, tényleg azért vágják ki a fákat, mert elkerülhetetlen. Szeretném, ha így lenne. Persze eszembe jut az is, hogy a házunk előtti park felújításakor néhány nap alatt szétdúlták a házunk felőli füves terület nagy részét, eltüntették a  ping-pong asztalokat, és csak aztán jutott eszébe valakinek, hogy fordítva tartották a rajzot, a park másik felén kell dolgozni. A füves terepet rendezték, de ping-pong asztal azóta sincs, pedig volt rá igény.

6 megjegyzés:

Vera írta...

Kár a fákért... Valaha törődtek a természettel?Ezért tartunk ott ahol tartunk... Nem csoda hogy siratod..

Annamari írta...

Szomorú ilyeneket olvasni. Azt hittem, hogy csak nálunk vannak ilyen dolgok, és nem kellemes tudomásul vennem, hogy máshol is minden fontosabb a zöldövezeteknél. Főleg a jó pénzes projektek kivitelezése. :(((

Csilla írta...

Én is nagyon tudom sajnálni az útszéli fákat. Jó, ha veszélyes vagy valami, akkor megértem,de csak úgy, na azt már nem értem meg. Na meg amit írtál, hogy elnézték a rajzot az nagyon durva.

Irenka írta...

Jelenleg úgy néz ki, hogy csak a kereszteződések közelében vágtak ki fákat, a többi megmaradt.
Köszönöm a hozzászólásokat!

Namata írta...

Sajnálom a fákat és szomorú amit írtál .Jobban kellene tisztelni a természetet .Majd egyszer rájön az ember , hogy sokkal hatalmasabb nála.Nem legyőzni kellene , inkább együtt élni vele .Régen azt hiszem ezt jobban csinálták .

Irenka írta...

Elinor, egyetértünk.