2011. június 15., szerda

Jó tanítók dicsérete II. - avagy mi köze mindennek a kötéshez?

Ma elköszönt az osztály a tanévtől, az alsó tagozattól és a két csodálatos tanítónőtől. Az osztályfőnök minden gyereknek tudott valami személyre szabottat, őszintén kedveset mondani a bizi mellé.
Fantasztikus, hogy mit elért ezzel az osztállyal! A sok-sok versenyeredmény közül egy: a Herman Ottó verseny országos döntőjébe az osztályból három gyerek jutott be (tavaly Sebi is). Az év végi osztályátlag 4,66! Kilencen kaptak a kitűnő bizonyítványuk mellé nevelőtestületi dicséretet (köztük Sebikém is).
Mindezt úgy, hogy "csupán" szerette a gyerekeinket és hitt bennük. Folyamatosan sulykolta beléjük - a tananyag mellett -, hogy ők erre képesek, hogy okosak, szépek, ügyesek. A gyerekek a csillagokat lehozták volna, ha kéri, ráadásul nevetve, könnyedén. Nem zengedezek tovább, még csak annyit, nagy szerencsének érzem, hogy Sebi Ila tanítványa lehetett.
Megj: általában nem vagyok az a zengedező típus, sőt, inkább kritikára hajlok.

Ugye szerintetek is megérdemelte ezt az Aeolian-t?

A napközis tanítónéninek pedig ezt a Gail-t kötöttem.


 (Minta: Gail aka Nightsongs by Jane Araujo) Rekordidő, ha jól számoltam,  öt nap alatt, mivel az eredetileg neki szánt North Roe kicsi lett. A méretei nem rosszak: 55g, 146cm*77cm. Fonal: a véletlenszerű italporos festésem eredménye, 100% csipkéhez való gyapjú. Tű: 3,5mm bambusz körkötő.
A kendő megkötéséhez továbbra is segítségemre volt a Moncsi és a Nöné blogjában közzétett "mankó". Köszönet érte!



A blokkolási gondomról még néhány szó: az nem tetszett, hogy amikor kiszedtem a gombostűket, picit pöndörödött a kendők széle, akkor is, ha tiszta gyapjú fonalból kötöttem. Némi net-es bogarászás után kipróbáltam, hogy a befejező sort úgy kötöm, hogy a színén fordított szemek legyenek. (Ha színén fejezem be: 2 fordított, visszateszem, fordítottan összekötöm, 1fordított, mindkét szemet visszateszem, fordítottan összekötöm, és így tovább. Ha fonákán fejezem be, ugyanez, csak sima szemeket kötök.) Nos, úgy tűnik, működik, ráadásul az Aeolian-nak a leírása is ezt ajánlja, így azt újra befejeztem és újrablokkoltam.
Apróság, és lehet, hogy badarság, de hátha mégsem: a Gail-t középszem nélkül kötöttem, viszont nekem a dupla ráhajtások óriási lyukak lesznek. Ezért csak egy ráhajtást készítettem, amit a hátoldalon kétszer kötöttem le.

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az ilyen tanító ritka kincs! Megérdemelték ezeket a gyönyörű kendőket. :)

MrsYarnart írta...

gratulálok Sebi-nek/hez! és persze a tanító néniknek, így, ismeretlenül is. a kendők gyönyörűszépek! biztosan nagy örömet szereztél velük. megérdemlik :)

Amanda írta...

Gratulálok! Nagy öröm, hogy Sebid és a többiek is ilyen alapokat kaptak. Erre aztán lehet építeni.
A kendők szépek, mint mindig és nagyszerű ajándékok!

Csilla írta...

Ezek a tanítók tényleg megérdemelték ezeket az ajándékokat. Gratula a legénynek/hez. Nekem a Gail jön be jobban, főlega színe miatt de a másik sem rossz, sőt :)

Irenka írta...

Köszönöm a kedves kommenteket! Amanda: ez még nem is jutott eszembe, hogy alapoztak, és erre még építkezés következik, de így igaz, és stabil alapokat kaptak.

Nelli írta...

Beautiful!

Irenka írta...

Thank you, Nelli!

Mázsa Viki írta...

Bizony, a jó tanító ritka kincs! Én is először babusgatok, csak aztán jön a munka, mert ha valami baja van a gyerekeknek, dolgozni sem lehet velük eredményesen. :)
Igazán megérdemelték a tanítók ezeket a gyönyörűségeket!

Paat írta...

Csodás ajándékok, remek ötlet, remek célra:)

Irenka írta...

Köszönöm!

zazálea írta...

mekkora türelmed van,újra leláncolni,újrablokkolni,nem hiszem el!
és öt nap alatt.....
odavagyok !

Irenka írta...

Nos, kellett hozzá egy nagy levegő, de így nyugodt lelkiismerettel adtam át.