2010. december 27., hétfő

Terápiás kötés

Az elmúlt hetekben-hónapokban  - ahogy itt is jeleztem - eléggé leterhelt voltam, ami önmagában nem gond, de olyan mértékű stresszel párosítva, amekkora mostanában a munkahelyemen dívik, már elég nehezen tolerálható. Szerencsére a kötés elég komoly stresszoldó hatással bír, tehát: kötöttem minden  kihasználható pillanatban. 
Gondolkodni, tervezgetni viszont nem volt energiám, csak előkaptam egy-egy egyszerűbbnek tűnő leírást azok közül, amikkel már barátkozom egy ideje, gyorsan választottam hozzá egy megfelelőnek tűnő fonalat - és hajrá! Íme az eredmény.
Mindkét kendő leírása ingyenes a Ravelry-n - eléréséhez katt a nevekre.

Traveling woman
 Mostanában több blogban is lehetett találkozni ezzel a kendővel, és elmondhatom, valamennyinél rosszabbul sikerült az enyém. Ez az elhamarkodott fonalválasztás következménye, ugyanis azt hittem, pamut - de valószínűleg mégsem az, hiszen a blokkolást egyáltalán nem tartotta meg, és vasalóval sem sikerült segítenem rajta. Elmondhatom azonban, hogy mivel a minta nagyon jó és szupergyors, a terápiás hatása csillagos ötös volt, ráadásul anyósom örömmel fogadta kiegészítő karácsonyi ajándékként. 11dkg fonalat használtam fel hozzá 4,5mm-es tűvel.












Dane - újabb képekkel
Jól sikerült kendő béna fotókon bemutatva - nos, a türelmem még nem a régi. A kendő készítéséhez egyszerűen követtem a leírást. Anyaga "superwash pullover und sockenwolle" 70% gyapjú 30% poliamid zoknifonal 50g 200m, remekül tartja a blokkolást. Ezt is (és a TW-t is) rugalmas leláncolással fejeztem be, és bevált, bár azt hiszem, ezt a kendőt egyébként is könnyű lehet blokkolni. Terápiás hatás: két csillagos ötös a blokkolás sikere miatt. 7 dkg fonal kellett hozzá 4,5mm-es tűvel kötve.





8 megjegyzés:

Macus írta...

Mind a két kendő szép szerintem.

Csilla írta...

Nekem is mindkettő tetszik :)Ez a TW kicsit riaszt engem, valami őrült matematikai képletet láttam a leírásban ezért hamar elvetettem, pedig lehet jó lenne a két gombóc vasánap sütőtökhöz... még filózom rajta...

ercsu27 írta...

Szerintem is szépek, de a lényeg, hogy csillagos ötösöket adtál rájuk. Mert akkor működik a terápia! :-)

Amanda írta...

Szépek, és hasznosak!
A TW az én listámon is szerepel, majd egyszer!

zazálea írta...

remekek!

Mosolyrend Évi :) írta...

Klasszak lettek .)

Kicsianya írta...

Ne becsüld le se magadat, se amunkádat, nagyon jók lettek azok a sálak!Én zoknikötésbe szoktam fojtani a depimet, ahhoz nem nagyon kell odafigyelni:)

Irenka írta...

Köszönöm szépen a kedves szavaitokat!
Csilla: úgy emlékszem, az a képlet arra vonatkozik, ha módosítani akarod a szemszámot.
Ercsu: egyetértek.
Kicsianya: zoknit kötni (még) nem tudok, de tervben van ám!