2010. december 29., szerda

Pihe-puha kékség...

...avagy: Reginek szeretettel. 

Ő az idősebbik keresztlányunk, 14 éves lesz hamarosan, majdnem olyan magas, mint én, és igazi kamasz, úgy értem, nagyon nehéz kedvére való ruhadarabbal megajándékozni. Neki készült ez a poncsó, aminek már-már történelme van, olyan hosszú ideig "érleltem". Ha jól emlékszem, van másfél éve is, hogy Regi kiválasztotta a fonalat, és kitalálta, mit szeretne belőle. Szőröskének akkor valami mást találtunk, és nekem sehogy sem passzolt a két fonal. 

Az alap Wendy Unique névre hallgat, nagyon puha, nagyon meleg, rusztikusan egyenetlen és 52%-a szuperfinom merino (48% műszál). Ehhez találtam végül a Rowan kid soft termékét, ami 35% extrafinom merino, 40% kid mohair és 25% nylon összetételű.

A fazon menet közben alakult. Gabella poncsóleírásából indultam ki, de nem körben kötöttem, ahhoz túl nagy darab, és kevesebbszer szaporítottam.
Aztán néhány hete majdnem lebontottam, mert egy formátlan izének tűnt. Már kihúztam belőle a tűt, és akkor látszott, hogy talán hordható lesz. (A történeti hűség kedvéért jegyzem meg, erre anya hívta fel a figyelmem.)
Az alján a díszítés néhány sor színén fordítottan kötve. A nyaka is kísérletezés eredményeként alakult kámzsa formára. Eszter virágai adták az ötletet, hogy tegyek rá valami díszt - no és aaannyira puha az a sötétkék fonal, egyszerűen mééég érezni akartam az ujjaim között :)). A kötött rózsa leírását a ravelry-ről kiindulva, itt találtam. A fülvédő is főként azért készült, mert minden centi fonalat el szerettem volna használni - majdnem sikerült is. Azt hiszem, jól fog mutatni Regica hosszú hajában - már ha ő is így gondolja, és felteszi egyáltalán.

A nap folyamán többször is belebújtam, jöttem-mentem, pózoltam benne, mondván muszáj meggyőződni róla, hogy valóban jó-e. DD Remélem, a tulajnak is tetszeni fog!

Tűméret: 9mm, az alja díszítése, a kámzsa, a rózsa és a hajpánt 8mm-es, a horgolótű méretét nem tudom.
Felhasznált fonalmennyiség: 39 dkg, ebből 15 dkg-ot aug. 20 előtt használtam el, szóval 24dkg fonalfalós.









10 megjegyzés:

Csilla írta...

Szerintem tetszeni fog a kis hölgynek, elég modern, és most trendi is, szerintem :) szép lett és biztos fincsi puha.

Jutka írta...

Szuper jól sikerült!
Nekem tetszik és remélem a kis csajnak is bejön:)
Jó lenne megtapogatni, és simogatni.

nöné írta...

Nagyon jól néz ki, fiatalos, fincsi puha, és a színe is bejön.

Macus írta...

Nekem nagyon tetszik.

Névtelen írta...

Nagyon jò, hogy mindezt igy leirtad, legalàbb tudom, hogy nem csak èn szoktam ennyit kìnlòdni egy-egy darabbal, hogy jò lesz-e vagy nem. Tobbszàzszor felpròbàlom, kihùzgàlom belole a tut, fogyasztgatom, lebontom, szaporitgatom.
Aki kot, az tudja, mirol beszèlunk.
Biztos, hogy tetszeni fog neki, puha is ès klassz is. Nekem is nagyon tetszik.

Amanda írta...

Úgy látom, hogy jól érzed magad benne, hordható darab lett. Szerintem kamasz körökben is vállalható!
Történetestől nagyon tetszik, nagyon ügyes vagy.

Irenka írta...

Köszönöm a kedves kommenteket!
Kata: nálam rendszeres a bontás-újrázás, és nem is akarom titkolni. Most éppen a saját sapimat kötöm harmadszorra - nem öröm, de úgy fogom fel, mint a fejlődés (és persze a türelmetlen természetem) velejáróját.

Mázsa Viki írta...

Nagyon csinos kis darab ez a poncsó!
Köszönöm a hozzászólást!
Neked is nagyon boldog Újévet kívánok!

Belinda írta...

Boldog új évet kívánok Neked és szeretteidnek!:)

Névtelen írta...

Szuper lett, modern darab. Biztos, hogy nagy kedvenc válik belőle.