2014. január 11., szombat

Sapiteszt, kesztyűteszt, Inspira és Baktus

Eszter terve alapján tesztelhettem a Teo sapinak a leírását. A többi verzió tetszik, az enyém valahogy nem az igazi, nem illik Sebihez, viszont nagyon jól megírt minta, haladós is, a fonal isteni, újrázást tervezek feketében, fülvédő nélkül. 
Minta: Teo hat by Wondrlanding
Fonal: Classic Yarn Baby Lux a Lanatex-től összesen 7dkg
Tű: 3,5mm és 3,75mm kötőtű.
Kiss Zsuzsa Hug of the Ocean-kollekciójának egyik darabja ez a jópofa ujjatlan kesztyű. A tesztkiírás (még a "békeidőkben") kapóra jött, épp valami hasonlót keresgéltem Dorka számára. A leírás jó, a teszt gyors volt, a kis kesztyű  a korábban bemutatott Poppy-val, és a lejjebb következő sállal igazi kislányos együttest alkot.
Minta: Hug of the Ocean mittens by Zsuzsa Kiss
Fonal: Alize Cotton Gold Batik és Solid a Gombolydától összesen 2,5dkg
Tű: 2,5mm és 3mm kötőtű.
Sál gyanánt egy Baktus készült Dorkámnak színátmenetes fonalból, hozzá illő egyszínű szállal, egyszerű kagylómintával körbehorgolva. Ebben a tavaszias télben pont elég a melege, a kis tulaj aktuális kedvence lett.
Minta: Baktus scarf by Strikkelise 
Fonal: Alize Cotton Gold Batik és Solid a Gombolydától összesen 8dkg
Tű: 3,5mm kötőtű, 4-es horgolótű.
Sebi nem hajlandó sálat hordani, mondván: zavarja a lelógó vége. Kérte, kössek neki nyakmelegítőt. Az Inspira-t közösen választottuk, de sajnos, a funkciójának nem felel meg, nem simul a nyakra a kissé keskenyedő forma ellenére sem, így bontásra vár. Azt hiszem a következő próbálkozás egy kétszer nyakba tekerhető nyakmelegencs lesz. A projekt haszna: megtanultam az Afrique verzió szélét díszítő szélhez szükséges technikát, erről a videóról: http://www.ravelry.com/patterns/library/baktus-scarf .
Minta: Inspira by Graphica
Fonal: Alize Cotton Gold Batik és Solid a Gombolydától összesen 7dkg
Tű: 3,75mm

3 megjegyzés:

zazálea írta...

micsoda szépségek!

Elinor17 írta...

Mennyi minden szépet alkottál ! :)Nekem nagyon tetszik a szürke sapi .

Irenka írta...

Köszönöm szépen!