2013. június 10., hétfő

Bitterroot és Elise

Mindkét kendő bambuszból, ajándékba Sebi kedves tanárainak. Mert búcsúzik a gyerek, ősztől gimis lesz, hatosztályosban, matek tagozaton. (Igen, semmi kétség, ez itt anyai büszkeség, de érthető, ugye?) 

Az osztályfőnöknek kötött kendőt szántam, ebből a kellemes, visszafogott színből. A minta neve: Bitterroot, tervezője Rosemary (Romi) Hill. A linkre kattintva ingyenesen letölthető a Ravelry-ről.
Fonal: Alize Bamboo Fine a Gombolydából 001-es szín. Összmennyiség 12 dkg - 528m.
Tű: 3,5mm
A kendő mérete blokkolás után: 168cmx78cm.





A matektanárnő lazább stílusú, neki egy színátmenetes fonalat választottam az Elise shawl horgolós mintájához. A kendőt Evan Plevinski tervezte, és szintén ingyenes a leírás.
Fonal: Alize Bamboo Fine Batik a Gombolydából 2995-ös szín. Összesen másfél gombóc fogyott, és mivel tavalyi szerzemény, ez a Fonalfalóban is játszik. Mennyiség tehát 150g - 660m.
Tű: 4-es
A kendő mérete blokkolás után: 150cmx77cm.

A fotók részben a Gombolydában (Köszi, Andi!) részben a Nagytemplom mögötti parkban készültek - még épp elkerülve a ma reggeli zuhét.




10 megjegyzés:

ursa minor írta...

Ahh-hohh, még hogy nem tud Magácska horgolni! Hát mi ez itt kérem, ha nem profizmus? :)
Gyönyörűségeket hoztál megint, kedves Irenka! Biztosan iszonyatosan boldogok lesznek a tanerők, ha megkapják őket. Ha esetleg mégsem (amit erősen kétlek), akkor tudod a címem... ;)

Paat írta...

Csatlakozom. Szerintem egy jó fej tanár (mert utálatosnak úgysem kötnél) nagyon tud értékelni egy szívvel, idővel, áldozattal készült ajándékot. Tavaly egy Laminariaval búcsúztunk mi is és hatalmas siker volt. Nagyon szép lett mindkét műved!

aarkus írta...

Csatlakozom a többiekhez: gyönyörűek, és nyilvánvalóan nagyon-nagyon fognak örülni neki a megajándékozottak! Gratulálok a fiúnak is, a matek tagozat az matek tagozat! :-)

Tündérviola írta...

Csodásak!
A horgolást miért nem tetszik gyakrabban mutogatni? Ejnye bejnye!!!

Nagyon szépek, tanerők biztosan odáig lesznek!

florentine írta...

nagyon tetszik mindkettő!

Főkolomp írta...

Köszönöm a Bitterroot ötletet!!!!
Mindkét kendő szépséges, és ha még hozzáképzelem a bambusz selymességét...

Marikje írta...

Nagyon szépek, látom te is letudtad a tanár néniket:) Gratulálok.

Hegemony77 írta...

Mindkettő nagyon szép!!!

Namata írta...

Nagyon csini mindkettő .
Mázlisták ezek a tanítónénik .:)

Irenka írta...

Köszönöm szépen, kedvesek vagytok! Hogy örültek-e, nem tudom, évzáró után a sok szülő, gyerek között nem volt idő, de azért remélem! :)