2011. október 9., vasárnap

Sapkák és zsákban-volt-macsekok

Gyermekeim akut őszisapi-hiányát próbáltam orvosolni az elmúlt héten. A sapik az elkövetés időrendi sorrendjében:
1. Labirintus sapi II. Sebikémnek - jövő őszre, ugyanis nagy lett, és semmi kedvem nem volt  (ismét) lebontani. Minta: Crenellated hat by J. Wilson - ingyenes a Ravelry-n. A méretezése trükkös, mert ha a sapi hosszán szeretnénk változtatni, azt az elején kell kikalkulálni, és annyi sort lehagyni a mintaegységből, a fogyasztásos rész illeszkedése miatt.
Fonal: Jakob Miro 50% pamut 50% polyacryl 50g=120m, WGM Jeans 100%pamut 50g=135m, összesen 6,5dkg. A tű méretét elfelejtettem felírni, 4mm körüli bambusz harisnyakötő-készlet.
2. Szíves-csavarásos Dorkámnak. Minta: Ashley by The Worcester Knitting Company - 96szemre kezdve. Fonal: 3,5dkg halványlila Sirdar Calico 60% pamut 40% acryl, 50g=157m. Tű: 3mm és 3,25mm bambusz harisnyakötő-készlet. 
Vakuval és vaku nélkül
3. Egy fekete-türkiz hurrikán Sebimnek, hogy addig is legyen valami, amíg a labirintusosba belenő. A fonalak papírját e néhány szorgos napban alaposan elkavartam valahová, arra emlékszem, hogy a fekete pamut-műszál keverék, a türkiz tiszta pamut. A passzéhoz 3,5mm-es, a továbbiakhoz 3,75mm-es bambusz harisnyakötő tűket használtam. Minta: Hurricane hat by Andrea Goutier - ingyenes a Ravelry-n, fordítása megtalálható Zsuzska blogján. A sapkát 91 szemre kezdtem.
Az első kép színe közelíti leginkább a valót
Még nem mutattam a kötős-horgolós bulin kapott meglepimet. Egy pzstartó, és egy gombóc gyapjú-pamut keverék fonal. A zsepitartó napi használatban van, a fonal színét, tapintását, összetételét nagyon szeretem. Erikától kerültek hozzám, ő nem blogol. Itt is köszönöm szépen!
Ez az újabb könyvjelző-minta alapján készült nyakmelegítő Nórihoz került, nagyon kedvesen fogadta, jó volt látni az örömét. Egy tiszta gyapjú fonalat fogtam össze egy 70% angora 30% gyapjú összetételűvel, összesen 5dkg-ot, mindezt 8mm-es bambusz tűn.

7 megjegyzés:

Melinda írta...

Szuperjók a sapkák, a kedvencem a kislány sapka.:)

Hena írta...

Látszik, hogy beköszöntött az ösz, mindenhol csudaszép sapik készülnek :)

Amanda írta...

Úgy látom alaposan felkészültél erre a hirtelen hidegre. Szépek lettek. A talis bejegyzésedről lemaradtam: örülök, hogy jól sikerült. A lányok blogjaim olvastam a beszámolókat, szépen megszervezted. Gratulálok.

Irenka írta...

Köszönöm, lányok!
Melinda: Örülök, hogy tetszik. :)
Hena: jé, tényleg, az oldalsáv tele van sapikkal. :)
Amanda: köszönöm. Remélem, legközelebb sikerül találkoznunk!

PinkTulipMom írta...

Megint nagyon szépeket alkottál! A gyerkőcök sapkái szépségesek és különlegesek, nem is tudok választani, melyik tetszik a legjobban... mind! :)

Mégegyszer köszönöm szépen a macsekot! :)
A hétvégén már melegítette is a nyakamat! Nagyon finom, pihe-puha, jó érzés viselni, és olyan büszkén mutogattam, mindenki dicsérte, milyen egyedi és szép! :)

Adél írta...

Ezt úgy az elmúlt héten?? Az igen! Gyors vagy és nagyon ügyes. A kislány sapka tetszik nekem is a legjobban, nagyon szép minta.

Irenka írta...

Köszönöm!
Nóri, úgy örülök, hogy tetszik!
Adél: össze is gyűlt a vasalnivaló rendesen. :)