2011. január 10., hétfő

Van már nekem

- tüszős mandulagyusziból gyógyuló Bendikém,
- beretem,
- egy nap alatt abszolvált, két sikeres vizsgám - (az egyik ráadásul jeles! Hi-he-tet-len!)

Szóval e pillanatban kivételesen elégedett vagyok önmagammal. Bár ha még sokáig blogbejegyzek ahelyett, hogy a gyerkőc röpke alvásidejét tanulásra fordítanám, akkor az elégedettség nem sokáig fog tartani.

A gyerekről és a vizsgákról: Bendike elég rosszkor lett nagyon beteg, egy éjszaka és egy egész nap csak néha ment a láza 38 alá, hűtőfürdőtől a kétóránkénti váltott-gyógyszeres lázcsillapításig minden volt. Aztán kapott valami lórúgásos antibiotikumot, egy óra múlva lement a láza, és nem ment fel újra. A kedélye jó, az étvágya rendben, és nagyon élvezzük egymás társaságát.
A vizsgákról az a hír terjengett, hogy nem lehet puskázni (amikor elkezdtem ezt a képzést, nagyon meglepődtem, mennyire általános a nem megengedett eszközök használata,  én korábban egyáltalán nem tudtam, nem is szerettem puskázni), ráadásul az egyiket nagyon szigorúan javítják, szóval izgi volt ilyen minimális tanulásra fordítható idő alatt egyszerre kettőből készülni. Két nagyon különböző téma (ha esetleg érdekel valakit: A nem vagyoni kártérítés új irányai és az Európai Unió jogrendszere), így nem keveredett a fejemben a tananyag. Szerencsére utolsó pillanatig tudok tanulni, így aztán hajnal öttől EU-t tanultam, ezt kilenctől írtuk, majd tíztől egyig próbáltam növelni az esélyeimet a másikból - ez "csak" hármas lett. A lényeg: letudva, koncentrálhatok a következőkre.

A sapiról: december közepén kezdtem el, hosszú és nehéz szülés eredményeként szombaton lett kész. A végeredmény még korántsem tökéletes, de hordható minősítést adtam neki. Volt egy elképzelésem, ehhez kinéztem egy mintát, megkötöttem, olyan lett mint a képen, de pocsékul állt. Ezután még többféle variáció következett (kisebb mintaegység, kisebb tű, kevesebb szemre kezdeni, többet szaporítani, rövidebbre, hosszabbra, másként fogyasztani, stb),  a képen látható asszem az ötödik. Hogy miért nem jó nekem a mások által sokszor megkötött, mindenkinek jól sikerülő beret-minta? Kötés közen többször is feltettem magamnak ezt a kérdést, de megválaszolni nem tudtam. Talán mert mintásat akartam.
Készül hozzá nyakmelegítő és kesztyű is. A párom szerint májusra talán készen is lesznek :). Szerintem: " a tél idén még sokáig tarthat, sőt, lesz jövőre is":)).

Minta: Blattlhuat by Angelika Luidl - ingyenes a Ravelry-n - változtatásokkal.
Fonal: Sissi 20% gyapjú, 80% akril 50g 150m (két szállal) - 12dkg, fonalfalós.
Tű: 3,5mm körkötő, majd zoknikötő



Ennél jobbat nem sikerült, de különösebben nem is bánom :)

9 megjegyzés:

gromine írta...

Gratulálok a kettő vizsgádhoz, jobbulás a gyermekednek.
Szerintem "tök jó" lett a sapi!

nöné írta...

Szívbőli gratula a vizsgákhoz. Nem megengedett eszközök: én nagy mestere voltam, amikor csak lehetett, de nem vagyok büszke rá egyáltalán, de a szükség nagyon nagy úr:o)
Bendikének teljes gyógyulást! A sapi szerintem jól áll!! Szép a fonalad színe.

Mázsa Viki írta...

Jobbulást Bendikének! Vizsgák? Én is nagyon tudtam puskázni, bezzeg az összes nálam vizsgázó gyerekemnél kiszúrtam a legnagyobb profizmussal. :)
A sapka nekem is nagyon tetszik, főleg a színe, de tudjátok, hogy én lilab.zi vagyok!

Annamari írta...

gyógyulást a kis betegnek, neked pedig nagy gratula! A vizsgákért is, a beretért is!

Anice kötős blogja írta...

Azta!! Ez a frankó sapeknak szólt, no meg a vizsgateljesítményednek is. Én sose vizsgáztam egy nap kettőből, de szerintem szívinfarktust kaptam volna biztos, mert nagyon izgulós vagyok.

Jobbulást a fiacskádnak!Ezek a fránya vírusok vagy bacik számomra sem ismeretlenek, no meg a többi tortúra sem.

Babi néni írta...

Gratulálok az ügyes vizsgákhoz. :o)

Én se puskázok sose, szerintem tuti lebuknék. De az egy nap két vizsga nagyon is ismerős, mert igyekeztem mindig letudni a vizsgaidőszak elején a félévet.

Ez a típusú sapka nekem se tetszett (horgolva), én is lebontottam kétszer, aztán harmadszor is és szőnyeg lett a fonalból. :o)

GumiPók írta...

Gratulálok a vizsgákhoz, örvendek a gyógyuló gyermeknek! :) És szerintem igenis ne legyen jó az, amit már sokan sokszor megcsináltak, hanem a saját elképzelésedet kövesd. A cél az, hogy neked jó legyen az, amit kötsz, nem? Még ha csak kis átalakítás van rajta, akkor is az már a te ötleted, elképzelésed. Jó lett a sapkád!

Irenka írta...

Köszönöm mindenkinek a kedves hozzászólásokat! Biztosan a jókívánságok is hatottak, mert Bendus meggyógyult és a vizsga is sikerült.
Altair: bár nem szívesen teszem, de én bizony szoktam puskázni, ahogy Nöné is írta, a szükség ugyebár:).
Gumpók: szeretek is kísérletezni, bár eléggé macerás.

Csilla írta...

Gratula a vizsgákhoz és a sapihoz, szerintem si szép lett. Én sem tudtam soha puskázni, ha meg tettem egyből kiszurtak, "rám van írva", igaz hazudni is pocsékul hazudok, inkább hallgatok, nem mondok semmit. Örülök, hogy jobban van a gyerkőc.