2010. október 11., hétfő

Nyakmelegítők, fejpánt és még egy lila sál

Lassan de biztosan haladok a kötéseimmel, és végre eljutottam odáig, hogy bejegyzést is írjak a kész dolgokról.
Ercsu leírása alapján készült két nyakmelegítő, az egyik vékonyabb, a másik vastagabb fonalból. A szélcsipkét lehet, hogy nem egészen jól kötöttem, kissé túlnyúlik a kezdő része a nyakmelegítő szélén.
A vékonyabbat 72 szemre kezdtem, az hiszem 4-es vagy 4,5-es tűvel kötöttem, 15% gyapjútartalmú fonalból készült, fém hatású, romantikus mintájú gombokat kapott, 3dkg fonal kellett hozzá.




A vastagnak van egy kis története is: egyik kedves (mindegyik kedves, hál'istennek) kolléganőm még a nyáron talált otthon jó nagy adag, többféle fonalat. Kettő belőle gyapjúnak bizonyult. Ebből a zöldes-kékből kérte, hogy kössek neki valamit. Rövid tervezgetés után egy nyakmelegítő-fülmelegítő szettnél maradtunk. A fülmelegítőre egy kisebb csavarás került, két szélesebb simakötésű borda közé a Tyimosenko-hatást elkerülendő. A tarkón keskenyebbre kötöttem, azt hiszem, így kényelmesebb. A nyakmelegítő 6-os, a fülvédő 5,5-es tűvel készült, összesen 11dkg fonalat használtam fel hozzá. A nyakmelegítő kicsit magasnak tűnhet, de menet közben próbáltuk, és jó a mérete. Barterkereskedelem gyanánt cserébe megkaptam az összes fonalat, olyan 90dkg.





Hamarosan búcsúzunk a bölcsitől. A fenti padlizsán nyakmelegítő és ez az újabb lila sál búcsúajándék lesz a gondozónőknek. A sálat 4-es tűvel kötöttem, 15% gyapjútartalmú fonalból, 7dkg-ot használtam fel, a méretei: 1m*19cm. Lehetne hosszabb, de így is hordható. Két mintát kombináltam hozzá, a lace leaf hat mintájából az egyenes részt, és a brooke's column of leaves scarf szélmintáját. 


10 megjegyzés:

nöné írta...

Úgy látom, itt már jöhet a cudar idő, nyak és fül nem fog fázni:o)

Namata írta...

Nagyon szépek !:)Olyan jó , hogy nőies ruhadarabokat hordanak a nők !

Macus írta...

Ó, nagyon szépeket kötöttél megint.

Névtelen írta...

Nagyon klasszak, a nyakmelegito nagyon tetszik. Ugy làtom, nagyon kifogyatkoztàl màr a fonalbòl, ha ilyen uzletelèsbe kezdtèl. Kuldjek egy kis fonalat? :-)

Amanda írta...

Nagyon szépek! Jók az ilyen kedves kolléganők, jók az ilyen csere-berék.
Vicces, de nekem nagyon tetszik Tyimosenkó frizurája.

Irenka írta...

Köszönöm, lányok!
Katica: fonal bármikor jöhet, de időben szólj, hogy helyet tudjak szorítani a jelenlegi készletben :DD. A lány szeretett volna egy szettet, de nem akartam pénzt kérni tőle, a fonalat eleve nekem hozta, ezt pedig viszonozni szerettem volna, hát így esett.
Köszi, Amanda! Neki jól is áll.

Jutka írta...

Kedves apróságok!
A viszonzás is jól sikerült és ötletes.

Csilla írta...

Mind jó, de főleg a nyakmelegitő tetszik, olyan finom, nőies.

gromine írta...

Milyen sok szép dolog, tetszik a lila sál.

wondrlanding írta...

Már néztem korábban, csak még nem írtam, hogy milyen szépecskék ezek. Nekem külön tetszik, hogy a csipke kicsit továbbmegy a nyakmelegítőn.